Over Fokke

Fokke Vreeken
Palliatieve Zorg Online is ontstaan uit een passie voor zorg bij het levenseinde. Met meer dan 20 jaar ervaring in de palliatieve zorg heb ik veel meegemaakt in ziekenhuizen, verpleeghuizen, maar ook in de psychiatrie, verslavingszorg, thuiszorg en woonbegeleiding.
Vrijwel dagelijks spreek ik mensen die niet lang meer te leven hebben. Wat opvalt is dat veel mensen hier nooit een  gesprek over hebben gehad. Met soms onwenselijke situaties als gevolg. Het lijden wat hiermee gepaard gaat, kan soms voorkomen worden.
Ook al sta je er nu niet bij stil, ik heb ervaren dat veel professionals en/of dierbaren het als waardevol ervaren om hier ondersteuning bij te krijgen. Dit alles kan bijdragen aan een waardig levenseinde.   Ook afscheid en rouw komen dan beter tot hun recht. 

Je bent echt niet de enige die geinteresseerd is in palliatieve zorg. Misschien ben je me wel tegengekomen op ...............

Op één van de drie websites die ik beheer.

Bijvoorbeeld www.palliatievezorgonline.nl

LCHR methode

Internet bij één van mijn online cursussen

Bijvoorbeeld via www.cursus.komopvoorjezorg.nl

Cursussen palliatieve zorg

Je bent echt niet de enige die geinteresseerd is in palliatieve zorg. Misschien ben je me wel tegengekomen op ...............

Mijn facebookgroep Harmonie en regie palliatieve zorg.

Meer dan 1700 leden.

LCHR methode

Mijn gratis quizjes via facebook

Meer dan 1800 deelnemers.

LCHR methode

Internet via mijn checklist

Meer dan 4500 keer gedownload.

LCHR methode

Gratis Inspiratiesessie Palliatieve Zorg

Voor zorgverleners en mantelzorgers

Reviews LCHR methode

Carla Schipper
Carla SchipperVig-er
Lees verder
Ik vond de LCHR methode Pilot erg leerzaam, voor mij was het een kans om het te mogen volgen. Ik had het webinar over de LCHR methode gevolgd en daaruit bleek jouw kennis van zaken. Omdat je met veel overtuiging de mogelijkheden van palliatieve zorg en de LCHR methode naar voren bracht, heb ik me aangemeld voor de 7 lessen.

In de thuiszorg komt het steeds vaker voor dat zorgvragers vanuit het ziekenhuis thuis willen sterven. Daarom wilde ik sterker staan in het begeleiden van dit soort patiënten.

Zelf vind ik het niet prettig als door tijdsdruk de aandacht, zorg en menselijkheid voor dit soort patiënten in het gedrang komt. Gelukkig mogen we steeds meer comfortzorg gaan geven. De samenwerking met en de interactie tussen de medecursisten en Fokke (docent) was erg goed/leuk en werd in de loop van de volgende lessen steeds beter.

Dit alles is mij goed bevallen en bij deze is deze cursus dus een aanrader voor iedereen.

Palliatief redeneren en communicatie waren grote eyeopeners voor me. Ook leerde ik signaleren in de palliatieve fase en ook iets meer over observeren, overleg, onderzoek, zorgplan en evaluatie. We gingen met elkaar in gesprek over het hoe en waarom.

Ook heb ik geleerd de vier dimensies van palliatieve zorg toe te passen: lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel. Dit kwam elke keer weer terug in de lessen. Het was leuk om te ondervinden hoe iedereen er toch altijd weer andere dingen uit kon halen. Ook ben ik blij met de grote hoeveelheid naslagwerken en de videoopnames die ik er elke keer weer bij kan pakken. Fokke, bedankt dat ik deze Pilot mocht volgen.
Danielle Reitsma
Danielle ReitsmaVerpleegkundige Dazo, zorgtaanhuis
Lees verder
Ik heb dit online programma aangeschaft omdat ik na jouw webinar meer wilde weten over ziektes en pijnbestrijding om zo meer comfort te kunnen bieden aan mijn patiënten.

Palliatief redeneren was een fijn middel om het comfort op een hoger niveau te brengen en om met de juiste onderbouwing met huisartsen in gesprek te gaan.

De samenwerking met Fokke was prettig, je nam de tijd voor ons als cursist, luisterde en stelde de juiste vragen.

Ik vond vooral de hoeveelheid achtergrond informatie en kennis bijzonder. Alle programma onderdelen vond ik waardevol, ze lieten je toch weer de verdieping in gaan.

Deze cursus is echt een aanrader als je in de palliatieve zorg werkzaam bent, zodat je je kunt verdiepen in je werk.
Anita van Mispelaar
Anita van MispelaarVig-er
Lees verder
Ik vond het fijne lessen. De docent was goed te verstaan en had de rust om te vertellen. Ook had hij oog en aandacht voor elke cursist.

Er is veel besproken en er waren heel veel bestanden met veel informatie in de digitale omgeving. Top hoor, daar heeft veel tijd in gezeten.

Het zijn waardevolle lessen waarin nieuwe en al opgedane kennis bij elkaar komen. Het zet je weer tot denken en doen in de praktijk.

Het palliatief beredeneren is een waardevol model om de zorgvraag helder te krijgen in de laatste levensfase zodat de zorg zo goed mogelijk gegeven kan worden.
Previous
Next